Proiectare Structuri

Ce inseamna proiectarea in constructii?

O constructie trebuie proiectata si executata astfel incat sa indeplineasca cerinte esentiale din punct de vedere ingineresc si arhitectural: rezistenta structurala, functionalitate, durabilitate si siguranta in exploatare. Aceste cerinte pot fi rezolvate prin mai multe variante de proiectare, insa nu toate solutiile vor oferi si costuri minime de executie. Astfel, conceperea și dimensionarea structurii de rezistenta a unei cladiri este un proces complex si trebuie sa corespunda, nu in ultimul rand, unor exigente de natura economica.

Solutia de proiectare a constructiei aleasa trebuie sa implice minimizarea consumurilor de orice natura in procesul de executie si sa constituie o varianta sustenabila. Structura de rezistenta a unei cladiri reprezinta un ansamblu de elemente de constructie solidarizate intre ele si concepute astfel incat sa lucreze impreuna pentru a prelua incarcarile la care este supusa aceasta si de a le transmite mai departe la terenul de fundare.

Sistemul structural trebuie proiectat astfel incat deteriorarea pe parcursul explotarii sa nu afecteze functionalitatea si performantele constructiei, luand in calcul atat conditiile de mediu la care structura este expusa, dar si un nivel de mentenanta adecvat.

Scopul principal al proiectarii este acela de a evita pierderile de vieti omenesti si ranirile grave a ocupantilor cladirilor sau a celor din jurul lor, in cazul unui cutremur major. Iar, ca scop secundar, se urmareste limitarea pagubelor economice prin limitarea degradarilor structurii si pastrarea functionalitatii cladirii dupa un eveniment seismic.

 Detalii despre serviciile noastre:

Oferim servicii de proiectare in constructii pentru orice tip de structura. Dispunem de o echipa specializata cu merite deosebite si experienta dovedita.

Proiectam urmatoarele tiputi de structuri:

  • Structuri duale beton armat;
  • Structuri metalice;
  • Structuri in cadre de beton armat;
  • Pereti de beton armat;
  • Case pe structura din lemn;
  • Case cu structura din zidarie portanta.

  Cum procedam:

Daca aveti o idee despre cum ati vrea sa arate constructia dumneavostra sau chiar de nu, noi va stam la dispozitie pentru a discuta despre functionalitatea si estetica constructiei pe care doriti sa o materializati. Va punem la dispozitie intreaga documentatie aferenta (D.T.A.C/P.T./D.D.E.), necesare procesului de executie. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii sau “CERE OFERTA DE PRET” pentru proiectul viitoarei tale constructii.